Barangolás a Göcsej és az Őrség erdeiben és lankáin -
Pálferis Gyalogos előtábor

július 11-13.

Gyere és tarts velünk, fedezzük fel együtt a vidék rejtett szépségeit! Magányosan álló erdőszéli templomok, Szentkút, strandolás, vasfüggöny-túra, jó társaság – kell ennél több?

Jelentkezési Információk

Jelentkezési határidő: július 3-a éjfél

A gombokra való kattintás után kérünk, hogy az adatokat pontosan add meg. Ha az adatok beküldése előtt egy felugró ablakban hibaüzenetet kapsz, az azt jelenti, hogy valamelyik űrlapmező üres vagy a beírt formátumban valami hiba van (nem teljes vagy nem pontos) - csak ennek javítása után tudod elindítani a fizetést.

Szállásnak jelentendő személyes adatok​

A szállás felé jelentenünk kell a szállóvendégek adatait, ezért kérünk, hogy pontosan és hiánytalanul töltsd ki a jelentkezési lapon az űrlapmezőket. Így a helyszínen nem kell mindenkinek egyesével kézzel kitölteni a szállásfoglalási lapot, ezzel jelentősen csökkenthető a regisztráció ideje, és elkerülhető a nagyobb tömeg kialakulása.

Részvételi dÍj

26 800 Ft, amely tartalmazza a szállást két éjszakára, az étkezést két napra (reggeli, ebéd, vacsora), programköltséget, a túrákra való buszos transzfert és a programhoz kapcsolódó adminisztrációs költségeket.

Program

Első nap (2022.07.11. hétfő) Boncodfölde – Kandikó
Táv: 11,5 km, szintemelkedés: ~80 m emelkedő, ~60 m lejtő

A megérkezést és a regisztrációt követően egy rövid buszos utazással érjük el első napi túránk kezdőpontját, Boncodföldét. Kb. 1,5 km hosszon egyre ritkábban beépített falusias környezetben a piros + jelzésű úton hagyjunk magunk mögött a települést (útközben elhaladunk a Nagy-hegyi kápolna mellett) hogy aztán bevessük magunkat az erdőbe és jelzés nélküli erdei utakon közelítsük meg a bödei erdőszélen álló Szent Mihály templomot. A templom megtekintését követően rövid szakaszon a műúton megyünk, majd dél felé fordulva újra az erdőben találjuk magunkat. 1,5 km múlva becsatlakozunk a piros Δ jelzésű útba, ami már előkészíti a „csúcstámadást” a Göcsej csúcsaként is emlegetett Kandikó-ra. A csúcson korábban egy szép, fából ácsolt kilátótorony állt, ami sajnos megsemmisült, jelenleg csak egy nem látogatható geodéziai mérőtorony látható itt. Miután kiélveztük a kilátást, felkészülünk a visszaútra. A napi időjárástól, a csapat erőnléti állapotától, valamint az útközbeni megállók időtartamától függően ezután két lehetőségünk van: vagy közvetlenül a szálláshelyre visz vissza bennünket a buszunk, vagy pedig beiktatunk még egy megállót, amely a Teskánd-hoz tartozó Szent Ilona kápolna megtekintését veszi célba.

a Nagy-hegyi kápolna

a Szent Mihály templom

a régi kilátó a Kandikó csúcsán

a Szent Ilona kápolna

Második nap (2022.07.12. kedd) Zalalövő – Kustánszeg Táv: 18 km, szintemelkedés: 300 m emelkedő, 300 m lejtő

Reggeli után ismét busszal kelünk útra, ezúttal kicsivel messzebbre merészkedve: Zalalövőt, a túra kiinduló pontját 25 perc alatt érjük el. A barátságos városkát elhagyva alig 1 km múlva már a Borosán-völgyi Szentkút környezetét csodálhatjuk meg. A szent helytől búcsút veszünk, és a kék –– túraútvonalon megyünk tovább dél-keleti irányba. Átkelünk a forgalmas főúton (bevárva egymást!), majd az erdő védelmében haladunk, továbbra is a kék –– jelzést követve. Igény szerint több pihenőt is tartunk utunk során, az egyik hosszabb ilyen pihenő alkalmával fogyasztjuk el a hidegcsomagunkban talált finomságokat. Túránk végállomásához, Kustánszeghez közeledve mindenki eldöntheti, van-e kedve strandolni a Kislengyeli patak felduzzasztott vizében (persze ez az épp aktuális időjárástól is függ), vagy esetleg csak egy-két italt fogyaszt el a strand büféjében. Ide, Kustánszegre jön értünk a buszunk.

Zalalövő, Borosán-völgyi Szentkút

a kustánszegi tó

Harmadik nap (2022.07.13. szerda) Magyarszombatfa – Velemér
Táv: 12 km, szintemelkedés: 170 m emelkedő, 170 m lejtő

A reggeli után Zalaegerszegről egy közel 50 perces buszos utazás után érjük el Magyarszombatfát, ami a szlovén határtól már csak egy kőhajításnyira van. A zöld –– jelzést követve – az Őrségi Vadászati Kiállítás mellett is elhaladva – még jobban megközelítjük az országhatárt, amely ezen a szakaszon is a vasfüggöny szerepét töltötte be. A határköveket kerülgetve furcsa belegondolni abba, hogy alig 30 éve itt még nem volt szabad engedély nélkül barangolni. Túránk során végig a fák védelmében haladunk, elhaladva Velemér mellett, amelynek közismert Árpád-kori, román stílusú Szentháromság-templomát vesszük célba. Az utolsó 2,5 km-en előbb a kék +, majd a kék –– jelzést követjük. A templom megtekintése után buszunkhoz egy rövid sétával jutunk el. Ismét kb. 50 perces út vár még ránk, hogy visszajussunk Zalaegerszegre.

Velemér, Szentháromság-templom

a templom festett belső falai

SZállás

A Kafka Margit Lánykollégium Zalaegerszegen, ahol 3-4 ágyas szobákban, (folyosón lévő fürdők) leszünk elszállásolva.

Felmerülő kérdéseidet a kommunikacio@palferi.hu e-mail címre küldheted.

Fő támogatónk:

További támogatóink