Balaton-kerülés kerékpárral

Program dátuma:

2019.06.30-07.03.

A TÚRA A JELENTKEZÉSEK ALAPJÁN BETELT! VÁRÓLISTÁRA LEHET JELENTKEZNI. VISSZAMONDÁS ESETÉN A VÁRÓLISTÁRÓL LEHET BEKERÜLNI.

Ezúttal négy nap alatt fogjuk körbetekerni meseszép Balatonunkat. A táv átlagosan napi 55 km, szintkülönbség, a balatonakarattyai löszfaltól eltekintve, elhanyagolható. A túra az átlagosnál egy picit jobb erőnlétet igényel. Bár nem fogunk kapkodni, hiszen a cél, hogy átadjuk magunkat a balatoni kerékpározás élményének és magunkba szívjuk természeti, kulturális és gasztronómiai szépségeit: a smaragdzöld víz, az aranyló nádasok, a piros tetős falvak látványát, a strandok frissítő atmoszféráját, a sajtos-tejfölös lángos és a csavaros citrom-puncs fagyi ízét, a naplemente melegét és a tihanyi levendulamezők illatát.

Program:

1. nap, 2019.06.30, Siófok-Balatonfenyves. Távolság: 54 km

2. nap, 2019.07.01, Balatonfenyves-Badacsonytomaj. Távolság: 56 km


3. nap, 2019.07.02, Badacsonytomaj-Tihany-Csopak. Távolság: 50 km

4. nap, 2019.07.03, Csopak-Siófok. Távolság: 50 km

 

Siófokról Keszthelyre utazás: A MÁV sajnos még mindig (2019.05.23) nem töltötte fel a nyári menetrendet, de tavaly óránként mentek közvetlen vonatok a déliparton Siófokról Keszthelyre. Amint a MÁV publikálja nyári menetrendjét, tájékoztatjuk a részvtvevőket a vonatos átjutás lehetőségéről.
Ezen felül a táborba utazókat a telekocsi rendszerünk és végső esetben kisbusz bérlés is segíteni fogja a gördülékeny átjutásban.


Utazás Siófokra:
vonat és telekocsi


Étkezés:
 Interkontientális reggelivel és meleg vacsorával fognak várni minket szállásunkon.
Az ebéd önköltséges.

 

Szállás:
1. Balatonfenyves, apartmanház, 2-5 fős szobák
2. Badacsonytomaj, Tomaj Kemping, 4-5 fős faházas apartmanok. Vízparti kemping így van saját strandja.
3. Csopak Üdülőfalu és Kemping, 3-5 ágyas apartman szobák. Strand 500 méterre, ingyenes belépés.

Ágyneműt mindenhol biztosítanak.

Részvételi díj:
A részvételi díj 30 000 Ft (Pálferis nagytábori részvétel esetén 28 000 Ft), amely tartalmazza a szállást 3 éjszakára, IFA-t, 3 hideg reggelit és 3 meleg vacsorát, illetve
Badacsonytomajon és Csopakon a strandbelépési lehetőséget.
A Siófokra utazás és a hazautazás, a napközbeni étkezés, illetve a további strandbelépők és az egyéb programok önköltségesek.

 

A részvételhez a közúti közlekedési szabályok ismerete szükséges. A túrán mindenki csak a saját felelősségére vehet részt, a túrán történt esetleges balesetek, rosszullétek vagy károk miatt a szervezők nem vállalnak felelősséget!

 

Kérdés esetén a nyaritabor@palferi.hu e-mail címen a várjuk a leveled.