Majális 2019

Program dátuma:

2019.05.01

Szeretettel várunk idén is a Pálferis Majálisra, melyet immár hetedik alkalommal rendezünk meg, kicsiknek, nagyoknak, családoknak, egyedül és barátokkal jövőknek. Majálisozz velünk idén is!

Program:

A májusfa a természet újjászületésének szimbóluma, az ifjúság tavaszi szokásainak Európa-szerte ismert szimbolikus kelléke, melyet csoportba szerveződve állítottak a legények a lányoknak, akiknek ez nagy megtiszteltetés volt. Gyakran a közösségeknek is volt egy saját fája, aminek a kidöntését ünnepély és táncmulatság kísérte.

2013-ban nekünk pálferiseknek egy közel 200 fős, Gyadai réti majális keretében sikerült feleleveníteni e hagyományt, 2014-től Kismarosra költözött a rendezvény, az idei majálist is ide, a Dunakanyarba, Kismarosra a Duna-parti játszótérre szervezzük. A 2016-os  évről készült videót az alábbi linken találjátok: https://youtu.be/7CTuuEdueag

 

Mókák – régiek és újak…
A már megszokott vidám mókára és játékokra számíthattok idén is! Szinkron famászás, párban lengedezés, kötélhúzás, ugrókötelezés, zsákbanfoci, deszkatipegő, strandröplabda, régi és új népi játékok, májusfamászás, májusfatánc, és a közös éneklés idén sem marad el, mindez csak a Ti lelkesedéseteken múlik.

Lehetőség lesz drónos csoportfotózásra is, amit különleges formációkban összeállt tömegről készítenénk a magasból.

Szokás szerint lesz hordozható májusfánk, amire ajándékokat kötünk fel egymásnak, és a fára felmászva megpróbáljuk majd megszerezni azokat. Most is biztatjuk a lányokat, hogy hozzanak magukkal valami (akár tréfás) apróságot, amit a májusfára köthetnek a fiúknak, de a fiúkat is, hogy gondoskodjanak valami kedvességről, csokiról, bonbonról, esetleg virágcsokorról, amit a fára felkötnek. A korábbi majálisokhoz hasonlóan nemcsak a fiúk mászhatnak fel a májusfára, hanem a lányok is, nekik kötéllétra képében „égi lajtorját” biztosítunk ehhez.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy ott lesz mellettünk egy kőhajításnyira a Duna, szemben a visegrádi vár, egy idilli kis tó, vadregényes vízparti dzsungel, pillangók, napsütés, férfiak, nők…

Párkapcsolati FUNösvény…

A májusfa és a majális hagyományosan a legény-leány viszony kibontakozásának, megmutatkozásának fontos színtere volt, ezt igyekszünk majd minden lehetséges eszközzel fokozni. Feri, 18 évi munkája alapján, érett felnőtté nyilvánított minket, törekszünk hát eszerint is cselekedni, a tőle halottakat tettekre is váltani.

Ettől az inspirációval hajtva, a kismarosi Duna-parti dzsungelben, olyan párkapcsolati FUNösvényt hoztunk létre, amely a hely kedvező adottságaira alapozva, hosszútávon, egész évben várja majd itt az érdeklődőket. FUNösvény tematikája részben a Feritől hallott, illetve az Ő szemszöge által megvilágított tudásanyagra épül, szórakoztató, de egyben komoly párkapcsolati élményt, kibontakozási, fejlődési lehetőséget nyújt az azt végigjáró, egyes állomások feladatait teljesítő pároknak, ennek elindulását, felavatását a majálisra időzítettük.

***

A program előzetesen kedvezőtlennek tekinthető időjárás esetén is meg lesz tartva, ha olyan esőt kapunk, amelyben jobb sétálva, kirándulva  mint egy helyben állva gyönyörködni, akkor arra készüljetek, hogy kirándulni fogunk!

Helyszín:

Kismaros, Duna-parti játszótér

Utazás: Vonattal, biciklivel, autóval egyénileg, (de minimum tele autóval) . 
Gyülekező:
 9.40-kor a kismarosi vasútállomáson, ahol a Nyugati pályaudvarról Szob felé 9.04-kor induló (Kismarosra 9.43-kor befutó) zónázó vonattal érkezőket, feldíszített májusfával várjuk. A vonattal érkezők 8:50-kor találkozhatnak a vonat utolsó kocsijánál (megvásárolt jeggyel).

Telekocsi-táblázat itt!

Részvételi díj:

A részvétel ingyenes (de adományokat szívesen fogadunk a helyszínen kihelyezett dobozban). Utazásról és étkezésről mindenki egyénileg gondoskodik (megosztani természetesen ér). Kérünk Titeket, hogy szemetet se hagyjatok magatok után – ennek elszállításáról is egyénileg kell gondoskodni!

A programon mindenki saját felelősségére vesz rész, ez kiterjed mindenféle jogszabály betartásának egyéni kötelezettségére is, beleértve a természetvédelmi szabályok betartásának egyéni felelősségét is!