Híreink 


Önismereti csoportok 

Ajánljuk figyelmedbe pálferis csoportjainkat:


 

Nagyböjti Lelki Nap – március 7.

Ne csak várjuk, hanem készüljünk is a Húsvétra! Várjuk tisztább lélekkel a feltámadást! Nagyböjti lelki napra hívunk szeretettel, ahol Istenre és egymásra figyelve imádkozunk, énekelünk, megosztjuk gondolatainkat, megnyitjuk lelkünket. Ebben vezet minket Monostori László atya. További részletek ITT.


Tavaszi túra: március 13-15.

Győr-Csesznek-Pannonhalma. Ha szeretnél egy sokszínű Pálferis programon részt venni, akkor jelentkezz idei tavaszi túránkra. A kirándulás egyaránt kínál kikapcsolódási lehetőséget a természet és a kultúra szerelmeseinek. Esti sétát tehetsz a vizek városában, szombaton vár rád egy vadregényes szurdoktúra (mindenki által teljesíthető kb. 14 km táv, kis szintemelkedéssel), és a Cseszneki Vár, vasárnap pedig Pannonhalmára látogatunk el. Jelentkezni itt lehet.


Szülők napja

Várjuk a szülőket feltöltődni, tanulni, közösséget találni és a gyerekeket játszani! Pálferi szülőknek szóló előadása és önismereti workshopok várnak a szülőkre.

Helyszín: Egyetemi Katolikus Gimnázium (1015 Budapest, Szabó Ilonka u. 2)

Időpont: 2020. április 4. 9:30-15:30


Pálferi Karitász 

A Pálferi Karitász és a Pálferis Közösség közös Csapattal immár negyedik alkalommal vesz részt az év első, nagyszabású budapesti futó eseményén.
Bármely távra, a Családi futamtól kezdve a gyalogláson át a Félmaraton váltókig, illetve a rendezvény mindkét napján működő Programsátrunkba is várjuk a már korábban velünk résztvevő és a most első alkalommal csatlakozni szándékozókat korhatár nélkül!
Jelentkezés és bővebb információk az online jelentkezési űrlapon.
Mint minden évben idén is kedvezményes (Futóklub/Spuri Kártya) nevezési díjjal tudunk részt venni az eseményen.
Ebben az évben is lesz a Jóügyekért.hu oldalon meghirdetett adománygyűjtés amelyhez lehet futókövetként is csatlakozni. 2020-ban gyermekek számára fogunk gyűjteni. Ennek részleteiről a későbbiekben lesznek részletes információk!
A nevezési díjak sávosan, meghatározott időszakonként emelkednek. 
A jelenlegi nevezési díjsáv Február 17-ig érvényes. Azt követően március közepéig emelkedni fog a nevezési díj majd azt követően egészen az esemény kezdetéig még egy alkalommal. Mindegyik időszakban lehet jelentkezni, de akkor mindenki az adott időszakra érvényes, kedvezményes nevezési díjakkal számoljon. 
Ha velünk futsz akkor a hivatalos nevezés a befizetés mindig az adott időszak végén, egy időben, a Pálferi Karitász szervezői által történik!

Tánciskola 

VII. Közösségi Táncnap és buli március 15-én. ahol elköteleződés, mindenféle tánctudás és partner nélkül mazsolázhatsz a műfajok között egy teljes napon át, s mindeközben akár 100 Pálferissel ismerkedhetsz meg.  Részletek itt ›››


“Szabad az ima!” 

Keddenként 18:30-20:00 óra között a Szent Imre Gimnázium találkozunk a földszint 9-ben! Őszi félévünk témája a főparancs “Szeresd Uradat, Istenedet!” témaköre. Szeretettel várunk Benneteket! 

Bővebb infók: https://www.palferi.hu/imaelet/


PIK – Pálferis Irodalmi Kör 

Ha szeretnél értesítéseket kapni a soron következő alkalmakról, akkor írj egy email-t az irodalom@palferi.hu címre, és akkor Neked is elküldjük a hírleveleket, amelyek részletes információkat tartalmaznak arról, hogy hol, mikor és milyen témával tartjuk majd az egyes összejöveteleket.


A Pálferis kórus új tagokat vár!  

A Pálferis Kamarakórus szeretettel hívja soraiba az énekelni vágyókat a tenor és szoprán szólamokbaRepertoárunkon igényes könnyűzenei feldolgozások, és egyházi témajú klasszikus művek is szerepelnek, melyekkel alkalmanként Pálferis rendezvényeken, koncerteken lépünk fel, illetve rendszeresen éneklünk Pál Feri miséin. Próbáink szerdán 19:00 órától vannak a Szent Imre Gimnáziumban. Ide kattintva meg is hallgathattok minket.

Jelentkezés az info@palferi.hu emailcímre KÓRUS megnevezéssel a tárgy mezőben.


Külsős (együttműködő) partner programját ajánljuk:

Ajánlunk figyelmetekbe egy Kecskeméten hamarosan induló önismereti bibliodráma-csoportot. Havonta egy szombaton találkoznak a résztvevők 10:00-18:30 között, összesen 7 alkalommal (júliusban és augusztusban szünet, majd szeptemberben folytatódnak az alkalmak). Első alkalom: február 29.  A bibliodráma során a csoporttagok bibliai történeteket eljátszva, egy-egy kiválasztott résztvevő szerepébe bújva élik át a bibliai történetek helyzeteit, kapcsolatait, találkozásait, mélységeit, és saját bőrükön megtapasztalják a történet nekik szóló üzenetét. Vezetők: Révész Judit és Csányi Katalin. További részletek: https://csanykatalin.webnode.hu/bibliodramakecskemet/

******

Márciustól ismét Iránytű (korábbi nevén Család és Karrier) előadások a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szervezésében. Az előadásokra való regisztráció során a “pálferi” jelige feltüntetése a jelentkezési lapon 50% kedvezményre jogosít a belépő árából. Részletek: https://www.facebook.com/events/177589093468544/

******

SOTE szociális munka MA képzés – Mentálhigiéné Intézet

A Semmelweis Egyetem EKK Mentálhigiéné Intézet 2020. SZEPTEMBERTŐL indítja Szociális munka MA képzését, amire 2019. december végétőlmár lehet jelentkezni a www.felvi.hu weblapon keresztül. Ha Téged érdekel/érint, vagy van ismerősöd, akinek szívesen továbbítanád, kérünk, küldd tovább neki! Köszönjük a segítséged!

A képzésről és a felvételiről további információ az intézet honlapján található:
http://mental.semmelweis.hu/hu/felvetel-a-kepzesre

Jelentkezési határidő: 2020. február 15.

******

Katolikus Rádió

A Teljességünk felé című műsor vezetője Pálferivel közössen dolgozza fel a május 11-i Tüskecsarnokban tartott Mit tegyek? Már mindent megpróbáltam című előadást. A Katolikus Rádió műsorának első része itt, a második része az alábbi linken hallgatható vissza.

******

PURE –  A Pure egy életvezetési program középiskolás lányok számára. Céljuk, hogy a programban résztvevő lányok az önismereti munka és a jövőképük tudatosítása által egy boldog felnőttkort alapozzanak meg. A program 14-15 évesek és 16-17 évesek számára indít kurzusokat Budapesten, melyek témái többek között:

  • Önismeret,
  • Kapcsolataim,
  • Szépség,
  • Önbecsülés, önbizalom,
  • Kommunikáció, konfliktuskezelés,
  • Érzelmeim, érzelmi intelligencia.
A Pure csapatait a program által képzett önkéntesek vezetik, előadóik pedig olyan hiteles szakemberek, akik mintaként szolgálhatnak a résztvevő lányok számára. 
A Pure Programról bővebben: http://youarecalled.hu/pure/

******

„Más bőrében egy cipőben” címmel önismereti, személyiségfejlesztő pszichodráma csoport indul 2020 márciusában. Arra hívunk,  hogy az általad színpadra képzelt személyek bőrébe bújva új feleleteket kapjál a régi kérdéseidre. A csoport pedig abban segít, hogy megéld, valamennyien hasonló problémákkal küzdünk, egy cipőben járunk, és VANNAK VÁLASZOK!

VÁRUNK 150 órás önismereti csoportunkba, ha Neked is vannak kérdéseid és keresed a válaszokat!

Ideje: havonta egyszer, szombaton: 9 – 17.00 óráig.
(2020-ban: március 7, 28, május 16, június 20, szeptember 12, október 10, november 14, december 5.)

Helyszíne: Budapest, Hajnóczy utca, (Széll Kálmánt tértől 2 percre)

Vezetők:
Dr. Németh Csilla belgyógyász, pszichodráma pszichoterapeuta, kiképző gyermekdráma vezető, szupervízor
Tatai Klára teológus, pszichodráma vezető, bibliodráma vezető, mentálhigiénés szakember

Jelentkezés és további információk:
Tatai Klára 20/773-9542, tataiklara.drama@gmail.com, tataiklara.hu

A jelentkezőkkel, a csoport indulása előtt személyes interjú keretében találkozunk.

 A csoporton való részvétel, az MPE Képzési Rendjének megfelelően a pszichodráma asszisztensi képzés előfeltételének első vagy második részeként, valamint más szakképzések és továbbképzések (pl. szupervízor, szakpszichológus, pszichoterapeuta, mentálhigiénés, valamint családterápiás mesterképzés) önismereti részeként is beszámítható.

 

Fő támogatónk:

További támogatóink