Pálferis Nyári Tábor – 2019

Időpont: 2019. július 3–7.

A vitorlát húzd fel, ne magad! Gyere velünk a pálferis balatoni táborba, és nézzük meg együtt, merre tart életünk hajója! Ha jó az idő, a Balatonban is csobbanhatsz, de a rossz idő se tántorítson el, mert tengernyi élménnyel várunk Keszthelyen. Pihentető, üdítő és felpezsdítő programok várnak: kirándulások, önismereti és egyéb workshopok, Pálferi miséje, kultúrprogramok, előadások, bulik, svédasztalos reggeli. Ugye jössz? Pálferi is velünk pihen!

15-féle programból választhatsz most kedvedre.

Szállásunk a Pethe Ferenc Kollégiumban lesz (Keszthely, Festetics György út 5, 8360).

Előadások:

  • Limpár Imre, tréner, tanácsadó szakpszichológus: Miért hezitálsz? – Ugorj fejest az életedbe! (csütörtökön este)
  • Dúll Andrea, környezetpszichológus: A helyeink nem hagynak érintetlenül – életkontextusok a születéstől a halálig (pénteken este)

BulikDJ Frank Hash, DJ Dév, Party Maffia

***

Hamarosan megtelünk.

Teljes táborra regisztráció itt.

Napijegyek itt elérhetők (szállás, étkezés nélkül, csak programköltség)

Előtáborok (ezek a nagytábor előtt lesznek, opcionálisan választhatók, kedvezménnyel):

 

Program:

Napközben kisebb, kb. 40 fős csapatokban veszünk részt különféle programokon. Az, hogy mely programokon veszel majd részt, aszerint dől el, hogy a programválasztó űrlapon hogyan pontozod (értékeled) a felsorolt programokat. A programválasztó űrlapot a regisztrációt követően küldjük ki! A lehetséges programokat lejjebb felsoroltuk kis ismertetővel!

Esténként együtt van a teljes tábor és közös programok lesznek:

Szerda:

14:00-18:00 Regisztráció
18:00-19:15 Vacsora
19:15-19:30 Tábor-megnyitó
19:30-22:00 össznépi ismerkedős program
22:00- nyitóbuli (DJ Frank Hash)

Csütörtök

19:30-21:00 Limpár Imre, tréner, tanácsadó szakpszichológus előadása
21:00- Társastánc (DJ Dév), Néptánc (Nagyváthy), tábortűz (Shodor Balázs gitározik)

Péntek:

19:30-21:00 Dúll Andrea, környezetpszichológus előadása
21:00- KeszthelyFest a városban (igény esetén társastánc est a táborhelyszínen)

Szombat:

20:00-21:15 szentmise (Pálferi mond szentbeszédet)
21:30- Buli a Party Maffiával

Részletes napirend

Workshop-beosztás:

Csütörtök délelőtt:

Női csoport Beke Csilla
Jézus, Mi és a Víz „Jöjj!” – mondta Jézus. /Mt 14,28/ Szaszkó Marcsi
Életünk mintázata Mézes Zsolt
Istenkép, istenélmény irodalmi művek nyomán Bottyán Gergely
MERRE TART ÉLETED HAJÓJA? – Tájoló a Napos Oldal Csoporttal Széles Dorka

 

Péntek délután:

Isteni elektronika Végh Matyi – dj Metha
Akarsz-e játszani? Salamin Pali
Csokoládé és a mitokondriumok Kolonics Attila
MERRE TART ÉLETED HAJÓJA? – Tájoló a Napos Oldal Csoporttal Széles Dorka és Zsupán Peti
Életünk mintázata Mézes Zsolt

 

Szombat délelőtt:

Az utolsó csepp a pohárban, avagy az egészségrontó kommunikáció Szép Éva
Mi az ami akadályoz és mi az ami segít bennünket a közösség alkotásban Pablo
AVIVA TORNA (hölgyeknek) — 2 turnusban Széphegyi Éva
MIKROTÁRSADALOM, CSODAVILÁG avagy a méhek (nem) mindennapi élete Bódi Jani
Életünk mintázata Mézes Zsolt
Kerámia Ágoston Kata
Kézműves ékszerkészítő workshop Kaszta Móni

 

Szombat délután:

Hol tart napjainkban a világ hídépítése? Karkus Jani
Testalkat worskhop stylisttal — 2 turnusban Huszka Ági
A férfiak udvaroljanak, a nők flörtöljenek! Ötvös Ági & co.
Életem értelme Békési Tinka és Makai Adrienn
A HANGOM ÉN VAGYOK! Nacsa Jánosné Ildikó
Az utolsó csepp a pohárban, avagy az egészségrontó kommunikáció Szép Éva
A relaxáció, meditáció és ima együttes gyakorlásának egyik legegyszerűbb módja Bottyán Gergely
Kalandra fel! – avagy hogyan válhat életre szóló élménnyé a teremtésvédelem Kucsinka Gabriella
Kerámia Ágoston Kata
Kézműves ékszerkészítő workshop Kaszta Móni

 

Az altáborok beosztásait kiküldtük névreszólóan mindenkinek, aki beküldte az alábbi programok értékelését a programválasztó űrlapon. Mindenkinek a lehető legoptimálisabb altábort választottuk. Ha egy-egy program nem tetszik, a helyszínen (vagy a FB-csoportban) lehetőséged lesz csere-berélni. 🙂

****

Ezek közül a napközbeni programok közül választhatnak, akik részt vesznek a nagytáborban (a programválasztó űrlapot a regisztrációt követően küldjük ki):

Workshopok

A tábor helyszínén különféle önismereti workshopokkal, ismeretterjesztő kiselőadásokkal készülünk, melyek 1,5 óra-félnap közötti hosszúságúak

*

Félnapos szakvezetés a Kis-Balaton fokozottan védett területén és a bivalyrezervátumban

A Kis-Balaton legszebb része csak a Nemzeti Park által biztosított vezetővel, a Park ökoturisztikai programjának keretében látogatható. A szakvezető a lassan haladó buszon mesél nekünk az égi és vízi látnivalókról. Utána gyalogosan bejárjuk a Kányavári-szigetet, majd megnézzük a bivalyokat. Bővebben erről itt.

*

Félnapos kirándulás a Sümegi várba

Gyere velünk hazánk egyik legnagyobb és legépebben megmaradt várába, ahol óriási látvány és különleges élmények fogadnak (várkapu-felhúzás, boszorkányüldözés, sólyomröptetés, tűkeresés a szénakazalban, gólyalábon mászkálás). Kellemes kikapcsolódásban és szuper programokban lehet részed itt velünk. Bővebben erről itt.

*

Csodabogyós-barlang látogatása

Ezt a 400 méteres túrát azoknak ajánljuk, akik „unják már” a kiépített barlangban való sétálást. Felkészült barlangászok fognak minket vezetni, akik megmutatják, milyen jól lehet haladni akár két sziklafal közé támaszkodva, kúszva-mászva, a másfél-két órás úton. A túrához kapunk fejlámpát, sisakot, barlangász overallt. Óriási élményben lesz részetek, ha velünk tartotok. Bővebben erről itt.

*

Hévízi csobbanás

A hévízi Európa legnagyobb természetes meleg vizű gyógytava, ahol lelassul az idő. Várunk, ha Te is megmártóznál a csodálatos türkiz tó vízében az úszó tavirózsák között. Gyere velünk Hévízre lazulni! Bővebben erről itt.

*

Félnapos kirándulás a Tóti-hegyre

Ezen az úton igazi hegyélményben lehet részünk a páratlan körpanorámának köszönhetően. Az autóbusz az Istvándy pincészet parkolójához visz (ahol egyébként remek borok is fogyaszthatóak önköltségen), innen a könnyű séta max. 4 km hosszúnak ígérkezik. A hegycsúcsra vezető utolsó 50 métert azonban egy meredek kaptató teszi izgalmassá. A séta elhalad egy kőbánya mellett és szürkemarhacsordával is fogunk találkozni. Bővebben erről itt.

*

Regisztráció a táborra itt.

*

Idősek Otthona látogatás

A nyári tábor keretein belül lehetőség nyílik a keszthelyi Idősek Otthona Intézmény lakóinak meglátogatására. A 70 fős Intézményben élnek aktív és már helyhez, ágyhoz kötött idősebb testvérek is. Látogatásunk célja, hogy jelenlétünk, odaadó figyelmünk, meghallgató tekintetünk ajándékká váljon idősebb testvéreink számára. Hisszük, hogy mi is gazdagabban térünk vissza! Bővebben erről itt.

*

Egész napos gyalogtúra (24 km) a Keszthelyi-hegység északi részén

A túra során a Keszthelyi-hegység két legszebb fekvésű várát nézzük meg: Rezit és Tátikát csodás kilátással a Balaton-felvidékre és ellátogatunk a zalaszántói sztúpához is. Bővebben erről itt.

*

A Kis-Balaton fokozottan védett területét tábori bringákkal fedezzük fel (Egész napos)

Kányavári-sziget, Búbos vöcsök tanösvény, madár-megfigyelőhelyek, a Madárgyűrűző és Madármentő Állomás munkatársai avatnak be a berki poszáták világába. Bivalyrezervátum. Ha a természet közelségére vágysz és szeretsz bringázni (58km!), itt a helyed. Bővebben erről itt.

*

Egész napos kombinált túra (bicikli+kirándulás) a Szent György-hegyre

Tekerj velünk ezen az igazán izgalmasnak ígérkező csodálatos panorámájú túraútvonalon. Megnézzük a bazaltorgonákat, a Sárkánylik jégvermet és a Kőkaput is. Ha edzett vagy, jó kondiban, várunk szeretettel. 50 km bicikli + 6,5 km könnyű séta. Bővebben erről itt.

*

Keszthelyi belvárosi múzeumok

Ez a remek kulturális program öt múzeum meglátogatásának lehetőségét tartalmazza. A babamúzeum, a játékmúzeum, a történelmi panoptikum, a csigaparlament és a nosztalgiamúzeum kiállítása minőségi és izgalmas időtöltést kínál minden érdeklődőnek. Tarts velünk! Bővebben erről itt.

*

Látogasd meg velünk a Balaton környékének legimpozánsabb főúri kastélyát fél nap alatt

A kastélymúzeumban eredeti, korhű bútorokkal berendezett termek szemléltetik a XVIII. és XIX. század főúri világának mindennapjait, a festői angolparkban egzotikus növényekkel telezsúfolt pálmaházat találunk, a modern múzeumépületben pedig Magyarország leggazdagabb vadászati kiállítása mellett megcsodálhatjuk Közép-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítását. Bővebben erről itt.

*

Regisztráció a táborra itt.

*

Fenékpusztai római romok és madárrezervátum kenukkal

Jelentkezz, ha lelkes természetbúvár vagy, gyere akkor is, ha nem vagy kifejezetten „romrajongó”, mert ennek a helynek van valami megmagyarázhatatlan varázsa, ami tovább fokozható. Bővebben erről itt.

*

Városi kultúrtörténeti séták

A keszthelyi múltidéző sétákkal a régi hírek szerelmeseinek szeretnénk a kedvében járni. A Festetics család nyolc generációjának hétköznapi történetei mellett hol a bűn nyomába eredhetünk, hol százéves történetekbe kapunk betekintést (többek között az automobilok hőskorába és a múlt századok keszthelyi közlekedési híreibe). Bővebben erről itt.

*

Strand

A szállásunkhoz közeli Balaton parti Helikon strandon sokféle kikapcsolódási, sportolási lehetőség vár minket, nagy zöldterületen lehet napozni, van sakk, röplabdapálya, homokozó a kicsiknek, lehet bérelni vízibiciklit. Őrzött kerékpártároló és büfé is működik.

*

Öt kilátó és egy forrás négy óra alatt! (Félnapos)

Tarts velünk egy felejthetetlen élményeket és lélegzetelállító kilátásokat kínáló félnapos túrára a barangolásra csábító Keszthelyi-hegységben! (A túraútvonal hossza: 14 km, szintemelkedés: kb. 550 m) Bővebben erről itt.

*

Borkóstoló a Bezerics Borháznál

Idén sem maradhat el a pálferis táborok egyik legnépszerűbb programja, a borkóstoló egy helyi pincészetnél. Ezúttal a Bezerics Borház kínálatát lesz lehetőségünk megismerni az izgalmas Szexi Irsai Olivértől a tízéves Deja vu késői szüretelésű borig. Összesen 6 tételt kóstolunk, a többi legyen meglepetés! Bővebben erről itt.

 

*

Sportolás a táborhelyen

A táborban sokféle sportolási lehetőség vár minket. A kollégiumi szállásunk területén foci-, kosár-, tenisz- és röplabdapálya bérelhető. Lesz tollas és ping-pong. Mivel ezeket a pályákat előre kell lefoglalnunk, itt jelezd, ha szeretnél sportolni!

Regisztráció a táborra itt.

Részvételi díj:

60 500 Ft (normál, 3 ágyas szoba fürdőszobával +IFA + napi 3x-i étkezés (szerda estétől vasárnap ebédig) + programköltség)
68 500 Ft (panorámás, Balatonra néző 3 ágyas szoba fürdőszobával+ IFA + napi 3x-i étkezés (szerda estétől vasárnap ebédig)+ programköltség)

ÉTKEZÉS nélkül:
47 700 Ft (normál, 3 ágyas szoba fürdőszobával + IFA+programköltség)
55 700 Ft (panorámás, Balatonra néző 3 ágyas szoba fürdőszobával+ IFA+programköltség)

EXTRA:
35 000 Ft/db üres ágy díj, teljes időszakra – (ha ketten vagy egyedül szeretnétek egy szobában lenni)

A panorámás szobák, és az üres ágy lehetőségek száma erősen korlátozott, jelezd időben, le ne késd!

 

További kérdés esetén várjuk leveled a nyaritabor@palferi.hu e-mail címen.

 

A szálláshelyek beteltek. Napijegy vásárlására még van lehetőség, amelynek nem része a szállás és étkezés.